Blog

Alpy 2014 Berchtesgaden, Grossglockner

19.07.2014 22:11

Menší, ale krásný výlet do Rakouských Alp, povinností bylo projet si GG a stálo to za to, nádherná horská silnice s krásnými výhledy na hory a údolí. U ledovce nezbytné krmení místní dravé zvěře :o)) . 

Na GG fungují webkamery, takže po příjezdu domů se můžete najít na fotkách a stáhnout si je.

Počasí nám přálo, sněžit začlo až druhý den po našem odjezdu, bylo to akorát včas.

Návštěva Orlího hnízda také stála za to. Pokud tam někdo pojedete na motocyklu, tak na parkovišti je zvláštní plac pro moto který je zdarma.

Výhled na jezero z Hitlerovy chaty je také moc pěkný, vůbec se nedivím že tam tak často pobýval

.Celkem překvapením pro mne byla restaurace.Ceny více než příznivé a jídlo dobré.

 

Alpy 2013 Bonaduz - Yamaha Ténéré meeting

24.03.2014 18:50

Konečně jsem se také podíval kousek po Alpách. S kamarády jsme se jeli podívat hlavně na 30. výročí Tenere ve Švýcarsku. Pěkná akce a nádherné hory kolem. Projeto několik horských sedel, např. Flu"ella Pass, Passo Stelvio, Paso Bo"rmio...atd...vše kolem 3000m n. mořem.

Jako vždy jsem přijel domů totálně mokrý, dokonce i kanady které toho vydrží dost prostě neměly šanci a krásně to v nich čvachtalo :)

Okolí městečka Bonaduz je velmi pěkné, samý kopeček a zatáčka, v Sobotu se nám s kolegou (Kocci) ještě podařilo navštívit Bodamské jezero, ale pro mě osobně to bylo celkem zklamání...celkem nic moc, asi bych mohl říct s trochou nadsázky že na Lipně je líp.

Celkově vzato pěkné 4 dny ježdění po Alpách, okouknuto mraky XT a XTZ na srazu a pohodový odpočinek.

Rumunsko 2012

27.12.2012 18:03

Letos, ovlivněn ještě loňskou dovolenou jsem se rozhodl vrátit se zpět do Rumunska a pořádně protrajdat hory.Cesta po vlastní ose je celkem utrpení a nuda, Hlavně přes Maďarsko...pro mne je to taková nezáživná placka.

Po přejetí Rumunské hranice mi navigace dala vale a já proklínal výrobce co na krabici napsal "Mapy celé Evropy"

Nedával jsem si žádné cíle, prostě Rumunské hory co to půjde.Opět projet pověstný Fagaraš, povedlo se i asi 3/4 prakticky nově vyasfaltované Transalpiny, kouknul jsem na bahenní sopky, viděl jsem neskutečný bordel u moře v Constantě, Drákulův hrad,vesničku Rovensko, stovky (a to nekecám) překrásných horských zatáček v lesích, prostě po letošku pro mne znamená Rumunsko nádherné hory a i přes různé "varovače" , což jsou z většiny lidé kteří se o těchto balkánských zemích dočtou jen v novinách, nenarazil na zlé nebo nepříjemné lidi.

Samostatnou kapitolou je Banát.Vesnička Rovensko se nachází skoro na vrcholu kopcovté krajiny (nebo snad pohoří) která se rozkládá podél Dunaje.Noc pod širákem na kopci stála za to.Ve vsi je krámek s paní která mluví česky, po dohodě můžete zaplatit i v korunách.Bohužel je znát že odtud pomalu lidé odcházejí dolů do měst, nebo prý i často zpět do Čech.

Celkem ujeto asi 4500km moc jsem to nesledoval.Motorka bez poruchy akorát řetězovka se asi poroučí.

Balkán 2011

27.12.2012 18:01

Motodovolená se letos opravdu vydařila.Projeto Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Albánie, Makedonie, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko celkem něco kolem 5300km.
Kažtá z těchto zemí by si zasloužila minimálně týden na opravdu krásné poježdění.V Albánii bych osobně vydržel měsíc,ovšem chtělo by to tak o 8°méně a motorku bez bagáže.Nejvíc mě fascinovala totální dopravní anarchie,konkrétně v Tiraně je to docela sranda.

Pro mne,člověka neznalého to byl celkem šok přijet do města kde si dopravní značky musíte najít v porostu,jízda v protisměru na dvouproudovce je naprostá samozřejmost,proč bychom se cpali v jednom pruhu že... Po chvíli přistoupíte na jejich "systém" dopravy,a hle..ono to i funguje,nikdo nikomu nenadává,nikdo zběsile neleží na klaksonu a nikde nevidíte žádnou dopravní nehodu.Prostě klídek.pohoda.

Slovensko 2009

25.12.2012 22:33

Moje první "motodovolená"

Na Slovensku jsem do té doby kupodivu nikdy nebyl, takže první volba byla jasná. V té době ještě s XT 600Z a neskutečně nepohodlným posezem jsem se na MCZ dohodl se dvěma kolegy a jelo se.

Tatry, Peniny,Jánošík (Těrchová), Kompa Strečno,Goralský dvor,Spišský hrad, prostě pěkný výlet po severu Slovenska.

Také byla zjištěna má první porucha a to zaseklý plovák v karburátoru.Následkem byla vyteklá nádrž a samozřejmě jak na potoru v horách, nejbližší benzinka 25km, signál naprd a začalo pršet :-)

Opraveno ránou kamenem do karburátoru a od té doby byl pokoj.

 

Děkuji klukům moravským (Kaprhell a Bubaa), že mě doprovodili a protáhli Slovenskem na mojí první delší cestě.

 

Slovensko 2010

25.12.2012 21:58

7.9-11.9 2010
Oproti loňsku jsem letos vyrazil s kamarádem na XTZ 750...Xt600 byla super motorka a nikdy na ní nezapomenu,jen to pohodlí a rychlost se nedají srovnat.
Kupodivu bez jediné závady na mojí babičce jsme absolvovali asi cca 1600km ,prakticky neustále za zamračeného počasí nebo deště.
Mým cílem bylo vidět Duklu a to jsem si splnil po tradiční zastávce u Jánošíka v Těrchové a projetí Vysokých Tater.Další naší zastávkou byla Zemplínská Šírava,odtud na jih do vesničky Háj,kde je vystavena na místním hřbitově socha anděla z natáčení jednoho válečného filmu.Dále naše "kroky" směřovali na sever přes Dobšínský kopec do Bánské Bystrice,Trenčín a přes pověstné Buchláky domů.
Celkově vzato krásná dovča i když rosnička v televizi kecala a slibované pěkné počasí nás o týden minulo.